ZiarulRing

15-iun.2024

ULTIMA ORĂ

CULINAR

10 ciorbe preferate de români. Care sunt cele mai gustoase preparate culinare

Avatar

Publicat

pe

Ciorbele și supele sunt nelipliste de pe mesele românilor. Fiecare regiune geografică are preparate specifice dar unele se găsesc peste tot, cu mici diferențe.

TasteAtlas.com a alcătuit un top al celor mai populare supe din România. 

1. Ciorbă de fasole cu afumătură

Este una dintre cele mai populare ciorbe, mai ales în sezonul rece, fiind foarte gustoasă. Se gătește cu ciolan sau coaste afumate. Pe lângă fasole, în ciorbă se mai pun țelină, ceapă, rădăcină de pătrunjel, morcov și ardei gras. La final, se adaugă tarhon sau mărar și se servește cu salată de ceapă roșie, ardei iute sau murături.

2. Ciorbă rădăuțeană

Este o supă tradițională din zona Bucovinei. Se prepară din carne de pui cu ceapă, ardei gras, țelină, morcovi, suc de lămâie, usturoi, pătrunjel și smântână. Se servește mai ales în sezonul rece sau după nunți.

Advertisement

3. Ciorbă de legume

Este una dintre cele mai ușoare ciorbe. Nu există o rețetă fixă, adăugându-se legume, borș, sare și fida. Se poate servi rece sau caldă, în funcție de anotimp și preferințe.

4. Ciorbă de cartofi

În mod normal nu conține carne dar se poate adăuga afumătură de porc. Conține cartofi, ardei gras, ceapă și roșii. Se acrește cu borș, iar dacă are și carne, se pune și smântână. La final, se adaugă mărar sau pătrunjel. Se servește cu ardei iute.

Citește articolul integral aici.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *