ZiarulRing

24-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

10 cele mai sănătoase rase de câini

Avatar

Publicat

pe

Iubitorii de câini trebuie să ia în calcul și problemele de sănătate care pot afecta anumite rase, înainte de a se decide să-și petreacă viața împreună.

Iată 10 dintre cele mai sănătoase rase de câini pe care ar trebui să le iei în considerare, conform American Kennel Club:

1. Pinscher german
Pinscherii germani nu sunt cunoscuți pentru vreo afecțiune de sănătate specifică rasei, în afară de lăcrimarea obișnuită a ochilor și probleme cu șoldurile, mai târziu în viață. Exercițiile regulate și îngrijirea adecvată ar trebui să conducă la o viață lungă și sănătoasă.

2. Câine de vite australian
Cartea Recordurilor Guiness îl include ca fiind cel mai bătrân câine din lume – un caine australian numit Bluey a atins uimitoarea vârstă de 29 de ani. În timp ce longevitatea și sănătatea nu merg întotdeauna mână în mână, rasa este cunoscută pentru a rămâne destul de în formă.

3. Pudel
Toate cele trei dimensiuni de pudel – standard, miniatural și jucărie – tind să rămână în stare bună de sănătate, cu o durată de viață de până la 18 ani, iar problemele articulațiilor și oculare afectează doar câinii mai în vârstă. 

Citește articolul integral aici.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *