ZiarulRing

19-apr.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

VESTE FENOMENALĂ pentru Simona Halep, după ACCIDENTARE

Avatar

Publicat

pe

Pentru Simona Halep, cele câteva zile de pauză după turneul de la Dubai au fost îndeajuns pentru a se întrema pentru Indian Wells, unde anul trecut a ajuns în semifinale. Accidentarea avută la una dintre coaste este de domeniul trecutului, aşa că, în curând, ea va pleca spre California, a spus, pentru „ring”, preparatorul fizic al numărului 3 mondial, Teodor Cercel.

Pe 24 februarie, Simona Halep revenea în România după ce a declarat forfait la turneul de la Doha. Motivul: o accidentare care nu i-a dat pace la Dubai, însă a mers până la capăt şi a câştigat trofeul. O inflamaţie la una din coaste a fost „misterioasa” boala a numărului 3 mondial. „Nu pot să spun acum cât de gravă e accidentarea pentru că nu am analizele necesare. Dar este o accidentare destul de dificilă pentru că este la coastă şi nu am mai avut niciodată până acum. Va trebui să mă odihnesc şi să mă pregătesc cât de bine pot pentru următorul turneu. Cred că voi juca la Indian Wells. Cred că mă voi face bine până atunci”, spunea Simona pe 24 februarie. După opt zile de recuperare, îndoiala a dispărut şi constănţeanca va pleca zilele acestea spre SUA, unde pe 11 martie va începe Indian Weels. Preparatorul fizic al Simonei, Teodor Cercel, a fost succint când reporterul ziarului „ring” l-a abordat pe tema sănătăţii jucătoarei: „Vă pot spune că Simona este bine, refăcută sută la sută. Va participa la Indian Wells. Îmi pare rău, mai multe nu am voie să declar”.

Are de apărat 390 de puncte în California

Anul trecut, participarea la Indian Wells i-a adus Simonei şi o premieră în cariera ei. A ajuns în semifinalele turneului şi acest lucru o propulsa direct pe locul 5 în clasamentul WTA. Românca a fost învinsă de poloneza Agnieszka Radwanska în două seturi. În finala de la Madrid, a fost învinsă de Maria Sharapova, dar a mai urcat încă un loc în clasament, ajungând pe patru. La Roland Garros a ajuns din nou în finală, prima de Grand Slam pentru ea, însă a dat tot peste Sharapova, care a învins-o după un meci dramatic. Însă a urcat pe locul 3 în clasamentul WTA, cea mai bună poziţie atinsă vreodată de o tenismenă din România. Anul acesta, în California, Simona are de apărat cele 390 de puncte WTA cucerite anul trecut. Iar lupta pentru locul trei este destul de strânsă între ea şi Petra Kvitova, Halep având 6.571 de puncte şi jucătoarea din Cehia, 6.395.

„În 2015, obiectivul meu este să ajung din nou la Turneul Campioanelor de la Singapore.”, Simona Halep

176 de puncte o despart pe Simona Halep de Petra Kvitova în clasamentul WTA.

5, 1 milioane de dolari este valorea premiilor de la Indian Wells.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *