Când reuÅŸiÅ£i, în sfârÅŸit, să găsiÅ£i un ÅŸezlong la cea mai populară piscină din oraÅŸ, sau aÅ£i reuÅŸit să vă faceÅ£i loc în jacuzzi, ultimul lucru la care vă gândiÅ£i sunt germenii ÅŸi secreÅ£iile corporale care ar putea să fie acolo, È™i care, din păcate, influenÈ›ează negativ sănătatea.
Cu cât sunt mai aglomerate piscinele, sau micile bazine de jacuzzi, cu atât sunt mai periculoase pentru sănătatea ta. DeÈ™i tindem să ne bucurăm prea tare de aceasă metodă de relaxare, ar trebui să luăm în calcul È™i părÈ›ile mai puÈ›in plăcute ale acestor experienÈ›e È™i să ne informăm corespunzător cu privire la infecÈ›iile È™i problemele de care ne-am putea lovi. Te poÈ›i bucura în voie de toate aceste lucruri ce È›in de timpul tău liber È™i de modul în care doreÈ™ti să te relaxezi, dar este important să arunci o privire la aceste realităţi de care te poÅ£i lovi acolo!
Jaccuzi-urile pot ajuta la răspândirea sindromului de ÅŸoc toxic
Este o problemă rară, dar conform specialiÅŸtilor, căzile cu hidromasaj prost întreÅ£inute, te pot supune unui risc mare de infecÅ£ie. Dacă o persoană infectată cu bacteria care cauzează sindromul de ÅŸoc toxic îÅŸi petrece puÅ£in timp în jaccuzi-ul respectiv, există ÅŸanse mari ca ÅŸi tu să te infectezi.
Piscinele pot provoca diaree
Piscinele sunt de multe ori „casa” Criptosporidiozei, un parazit rezistent la clor, care poate trăi în apa din piscine până la 10 zile ÅŸi poate cauza vomă ÅŸi diaree. Înotătorii care suferă de diaree pot aduce ÅŸi ei bacteriile în piscină ÅŸi pot infecta alte persoane. Pe parcursul a doi ani, boala a afectat aproape 1.800 de persoane în Statele Unite, 95% dintre ei având nevoie de îngrijiri medicale. Un alt parazit care cauzează diareea, Giardia, rezistă ÅŸi el la apa cu clor ÅŸi te poate infecta mai ales dacă înghiÅ£i, accidental, apa contaminată.