Specialiștii în domeniu explică faptul că șansele ca oamenii să facă un atac de cord sunt mai mari în sezonul rece decât în cel cald.
Iar un consum de pepene roșu, în perioada iernii, scade semnificativ presiunea arterială la oamenii cu multe kilograme în plus, notează dailymail.co.uk. (și în anotimpul rece se găsește pepene roșu în românia, fiind important din țările calde.)
Pepenele roșu, un aliat împotriva atacului de cord
Acest fruct dulce și plin de apă, care te hrănește și hidratează, este un remediu pentru numeroase boli. Mănâncă pepeni în sezonul lor căci ajută la detoxificarea rinichilor, la eliminarea toxinelor, și nu numai.
Cu ajutorul unei cure de pepene roșu îți poți recăpăta silueta. Îți vei potoli atât setea cauzată de căldura excesivă, dar și foamea, consumând un aliment ușor, iar persoanele supraponderale pot preveni infarctul miocardic, atât vara cât și iarna.
Scade tensiunea arterială
Oamenii de știință au descoperit că un consum regulat de pepene roșu reduce nivelul ridicat al tensiunii arteriale la persoanele supraponderale, prin urmare diminuează riscul de infarct miocardic (atac de cord).