Sățioase și gustoase, stafidele pot înlocui cu succes o gustare dintre mese.
Ele pot fi adăugate în iaurt, terci sau în cerealele de dimineață, dar și în salate sau sandvișuri. Iată câteva dintre beneficiile stafidelor asupra organismului tău.
Reduc riscul de cancer de colon
Experții în nutriție susțin că o dietă bogată în fibre este una dintre cele mai bune metode de apărare împotriva cancerului de colon. Mănâncă un pumn de stafide dimineața, la micul dejun, alături de un iaurt grecesc sau consumă-le simple, între mese.
Combat și alte tipuri de cancer
Datorită conținutului lor bogat în antioxidanți, stafidele contribuie la sănătatea organismului și împiedică apariția și dezvoltarea celulelor canceroase. Antioxidanții neutralizează radicalii liberi care atacă celulele sănătoase și pot cauza mutații genetice. De asemenea, antioxidanții au rolul de a îmbunătăți aspectul pielii și de a o face mai fermă.
Te protejează de boli
Tot antioxidanții din stafide sunt responsabili de creșterea imunității, care este importantă atunci când vine vorba de boli, epidemii sau alergii. O dietă care include și stafidele, bogate în vitamine și minerale, îți va ajuta organismul să se apere împotriva microbilor și a bacteriilor.